Solaris

Després de una temporada amb ell, i com l'havia de arreglar (no funcionava correctament ni so, ni internet, ni vídeo) vaig decidir anit que per fi ho arreglaria. I ja està arreglat, una miqueta de resum del que he fet.

Audio
Aquí estem davant un problema, l'únic gran problema de Solaris. Si la teva targeta funciona amb SADA, bé, un update_drv i tot fet.

En canvi si tens una targeta de so que no està dins de la HCL,l'hem cagada, perquè tindràs que utilitzar OSS (Open System Sound) això implica que si no el compres que cada 6 meses hauràs de reinstal·lar-ho.
També tindràs conflictes SADA-OSS. Per tant, després de instal·lar OSS hauràs de anar a incio>preferencias>sonido i que SADA només controli monitor.

Video
Per començar: bé, els drivers de nvidia van incorporats. Però son una versió antiquada que poden portar problemes, especialment amb gràfiques "noves". Consell d'amic, instal·la la nova versió, que porta un munt de xorrades com lo de la temperatura.

Un altre consell, com sempre es dona amb totes les configuracions de Xorg es que GUARDEU una copia de seguretat de un xorg.conf que funcioni. Feu-lo. Per vosaltres, per els que moderen fòrums de *nix, però feu-lo.

WiFi
Aquí ja depeneu més de l' iniciativa OpenSolaris que de Sun, ja que des que van sortir les wifi's, les novetats en aquest sentit s'encarrega l' iniciativa OpenSolaris. Doncs el recomanat es que us passeu per aquesta pàgina i busqueu el vostre chipset per a procedir a la correcta instal·lació dels drivers.

Un cop ben instalats, us apareixerà un menú per conectar-vos a una wifi des xarxes.

Altres

No fa falta que us preocupeu per flash o java, ja van inclosos amb el sistema operatiu. Un problema, i gros, que ja tractaré en un altre moment es el d'instalar software adicional. Res de aptget, yum i semblants.